Telefonnummer: 0771-40 70 60
E-post: info@lastexperten.se

Du är alltid välkommen att höra av dig.

Köpa båtvagn

Klicka för mer information om kampanjen

Köpa Båtvagn

Köpa båtvagn – rekommenderad storlek

Med vårt breda sortiment och goda service vill vi hjälpa dig när du ska köpa båtvagn. Önskar du köpa båtvagn utanför vårt sortiment av båtvagnar så har vi normalt inga problem att beställa hem den båtvagnen till dig. Tveka inte att höra av dig till vår kundservice.

Rekommenderad storlek på din båtvagn

När du ska köpa båtvagn kommer du snabbt till den viktigaste frågan som gäller storleken på båtvagnen. När du väljer storlek när du ska köpa båtvagn så ska du självfallet utgå ifrån storleken och formen på din båt. Så långt inget konstigt. Vi har olika längder och bredder på våra båtvagnar. Allt ifrån små båtvagnar som är byggda för båtar på ett par meters längd till riktigt stora modeller. Vi har även båtvagnar som är anpassade för olika typer av båtar. En jetski ställer t ex hela andra krav på båtvagnen än vad en traditionell motorbåt gör. Våra båtvagnar är på Lastexperten.se angivna med mått och vilken båtmodell de passar till. Har båtvagnen t ex sidostöd och kölrullar så är det angivet i beskrivningen och oftast även hur många det är av varje sort fastmonterat på båtvagnen. Vi har även ett tillbehörssortiment så att du kan extrautrusta din båtvagn för att anpassa den efter hur just du kommer att använda den.

Köpa båtvagn – viktigt att tänka på

Viktigast att tänka på när du ska köpa båtvagn är att du utgår ifrån storleken på din båt. Utgå ifrån längden på båten och kontrollera på Lastexperten.se vilken modell som passar dig bäst. Viktigt också att du tänker över formen på din båt när du ska köpa båtvagn för att kontrollera att även formen passar den båtvagn du tänker köpa. Sidostöden är anpassningsbara och längden på din båt måste definitivt inte passa båtvagnen perfekt så oftast är valet av båtvagn lätt. Kontrollera också att du har rätt körkortsklass för att framföra båtvagnen, samt att totalvikten för båtvagnen räcker för din båts vikt. I vissa fall kan du välja andra däck till din båtvagn och förstärka båtvagnen för att på det sättet öka den tillåtna totalvikten.

Tillbehör till båtvagnar

Båtvagnar säljs normalt med stödhjul och löstagbar belysning för att du lätt ska kunna ta av och på belysningen på din båtvagn. Vi har många populära praktiska tillbehör till din båtvagn. De tillbehören vi säljer mest av till båtvagnar är lås för kulkoppling och kraftigare vinsch för enklare upptagning av större båtar. För att se vårt kompletta reservdelssortiment till båtvagnar, gå till tillbehörskategorin för båtvagnar på Lastexperten.se.
Om du är ute efter reservdelar till din båttrailer har vi full tillgång till reservdelar till samtliga båtvagnar i vårt sortiment.

Billig båtvagn

Givetvis kan man hitta en bra båtvagn som också är en billig båtvagn. I många fall kan man välja bort att köpa till tillbehör till din båtvagn som visserligen skulle göra hanteringen smidigare men de är inte ett måsta för att du ska kunna ta upp båten med din båtvagn och sedan transportera bort båten med båtvagnen.

Med den här köpguiden vill vi som sagt hitta rätt båtvagn för varje kunds önskemål och situation. Det innefattar inte bara funktioner utan även hur man kan göra för att köpa en billig båtvagn. Du kan alltid höra av dig till oss för att fråga om en viss modell på båtvagn räcker för din båt. I vissa fall kan nämligen en mindre båtvagn än man tror klara att hålla uppe båten. Kan man välja en mindre båtvagn så är den givetvis också en billig båtvagn jämfört om du hade valt en större och dyrare modell.

Vad du kan ha som utgångspunkt så hittar du båtvagnar till betydligt bättre priser hos oss än i traditionella fysiska butiker. I de flesta fall erbjudet vi också ett betydligt bredare sortiment av billiga båtvagnar. Men kan en billig båtvagn vara tillräckligt bra? Vårt sortiment av båtvagnar är noga utvalt med fokus på att våra kunder ska få största värde för den investering man gör. Viktigast för oss är att du väljer en båtvagn som du är riktigt nöjd med och passar din situation. Viktigt är också att det är till rätt pris så att du ska känna att du har gjort ett prisvärt köp av båtvagn.

Båtvagn pris

Vi säkerställer alltid att vi erbjuder våra kunder ett brett och prisvärt sortiment av båtvagnar. Priserna på båtvagnarna varierar mycket men man kan alltid hitta prisvärda båtvagnar hos oss med utgångspunkt i den typen av båtvagn man behöver och hur pass hög totalvikt båtvagnen behöver anpassas till.

Istället för att då och då rea ut våra båtvagnar erbjuder vi istället som regel marknadens lägsta priser för båtvagnar över hela säsongen. Hos oss kan man alltså på ett skämtsamt sätt säga att det alltid är båtvagnsrea!
Tveka aldrig att höra av dig till vår kundservice på Lastexperten.se så att vi kan hjälpa dig fram till den mest prisvärda båtvagnen för just dig och på det sätt som du har tänkt använda din båtvagn.

Kan en billig båtvagn vara bra?

En billig båtvagn kan definitivt passa dig och det sätt som du har tänkt använda din båtvagn. Tänk dock på att aldrig välja en båtvagn som inte är tillräckligt robust för att tåla den båt du har tänkt använda den till. Då är det bättre att prioritera bort tillbehör och finesser och istället vara säker på att båtvagnens totalvikt är tillräcklig för din båt. I vissa fall är man som kund helt inne på att köpa en båttrailer men för vissa kunder kan den billigare båtvagnen räcka till. Du är givetvis välkommen att höra av dig till vår kundservice för att få svar på dina frågor angående val av båtvagn.

Båtvagn test (båtvagn bäst i test)

Vilka båtvagnar som har fått bäst i test är fråga som återkommer ofta till vår kundservice. Vi välkomnar seriösa tester av kunniga kontrollanter men vi anser att det inte finns någon dokumenterad oberoende test som redovisar en bra, rättvis och tydlig jämförelse av båtvagnar. Dock har vi ett noga utvalt och utprovat sortiment för att våra kunder alltid ska kunna känna sig trygga i att köpa sin båtvagn hos oss. Alla våra nöjda kunder runt om i Sverige är ett tydligt bevis på det.

Välja båttrailer istället för båtvagn?

Vi har även sammanställt en köpguide för val av rätt båttrailer. Det är lätt att bland ihop uttrycken båtvagn och båttrailer. Båtvagn och båttrailer är inte det samma och vi rekommenderar därför att du även läser igenom köpguiden för båttrailers för att vara säker på om det är en båttrailer eller en båtvagn som du ska välja. Klicka här för att komma vidare till köpguiden för båttrailers.

Hyra båtvagn

I vissa fall erbjuder uthyrare av släpvagnar även båtvagnar för uthyrning. Dessa uthyrare är dock svåra att hitta. Dessutom är det viktigt att båtvagnen passar just din båt vilket gör detta än svårare. Vi erbjuder ett väl utprovat och noga sammanställt sortiment av båtvagnar för att du som kund ska känna dig trygg i att du gör det bästa köpet av båttrailer hos oss. Vi bevakar också ständigt våra konkurrenter för att vi ska erbjuda det mest prisvärda köpet av båtvagn.

Kontakta vår kundservice om du skulle känna dig osäker på vilka tillbehör som passar just din båtvagn.

Båtvagn – Ett urval av vårt sortiment